Nem látja a gyerek a monitort, de miből vegyek szemüveget?

szemüveg

Több tízezer forintba kerül, és akár a továbbtanulás is múlhat rajta, mégis alig kapnak támogatást azok, akiknek szemüvegre van szükségük.

A Bács-Kiskun megyei Bátmonostor az ötödik falu, ahol a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) júniusban ingyen szűrést és szemüvegosztást szervezett 22 rászoruló gyereknek. Két éve, amikor elindították a Szegények Patikája nevű kezdeményezésüket, még csak az volt a céljuk, hogy segítsék néhány szegény falu gyógyszer- és tápszerellátását. Közben kiderült, hogy sok helyen nemcsak a gyógyszer, hanem a szemüveg beszerzése is problémát okoz. Teljes cikk:

 

https://abcug.hu/nem-latja-a-gyerek-a-monitort-de-mibol-vegyek-szemuveget/

 


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány