Közös ország, közös jövő


A Gyermekétkeztetési Alapítvány pályázata alapítványi középiskolásoknak október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem világnapján

Tudtad-e?

 

  • Az 1 millió 800 ezer magyar gyermek közül minden harmadik szegénységben él, olyan családban nevelkedik, ahol mindenkire kevesebb jut havi 37.050 forintnál
  • A 7 évesnél fiatalabbak között a szegénységi arány 42,2%-os
  • 180.000 a veszélyeztetett gyermekek száma, iskolázatlan szüleik jövedelme alacsony, lakáskörülményeik rosszak
  • 170.000 gyermek olyan lakásban él, ahol nincs fürdőszoba és WC
  • A nélkülöző gyermekek testi-szellemi fejlődése általában elmarad az átlagtól, olyan iskolákba járnak, amelyek hátrányaikat csak fokozzák
  • Magyarországon évente 10.000 gyermekkorú lány esik teherbe, 6000-en megszülik babájukat – jellemzően alacsony súllyal, sérülékeny egészségi állapotban

 

Közös országban értek felnőtté ezekkel a gyerekekkel, közös lesz a jövőtök. Mit gondoltok? Hogyan lehetne erre a helyzetre felhívni saját kortársaitok figyelmét? Tehettek-e ti bármit azokért akik, rossz körülmények közé születtek? Milyen módon lehet, vagy érdemes felvenni a kapcsolatot, a „másik Magyarországgal?” Van-e tere a cselekvésnek a számotokra?


Pályázati ötleteiteket november 7-ig várjuk, azokat november 20-án a Gyermekek Jogainak világnapján az ország legjobb szakembereinek részvételével értékeljük, egyben középiskolai cselekvési programot is hirdetünk. 

 

Eredményes ötletelést!


Budapest, 2017. október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem világnapján

 

a Gyermekétkeztetési Alapítvány csapata
Kontakt: Barát József programvezető; jozsef@gyea.hu


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány