PETŐFI NYOMÁBAN – pályázat

Kiíró: Gyermekétkeztetési Alapítvány – Gyermekláng
Kategória: irodalmi-művészeti – vers, próza, parafrázis, egyéb adaptáció
Beérkezési határidő: 2023. május 1. (hétfő) éjfél.
Beküldési cím: petofi@gyea.hu

1. A Gyermekétkeztetési Alapítvány Gyermekláng mozgalma pályázatot ír ki az alábbi témakörben: „PETŐFI NYOMÁBAN”. Mi is az a Gyermekláng? Mi, az alapítványnál hiszünk az empátiában, az összefogásban, az önzetlenségben és a támogatás erejében, a GYERMEKLÁNG erejében. Azért indítjuk el mozgalmunkat, mert a jövőt együtt alakíthatjuk, és rajtunk múlik, milyenné formáljuk azt. Ne hagyjuk kialudni a remény lángját, mert együtt hatalmas tűzzé duzzaszthatjuk a gyermeki önzetlenség szunnyadó erejét! Itt az ideje, hogy összefogjunk, így számítunk másokra, hogy az együttérzést képviselve együtt elindulhassunk a közösségformálás pozitív útján.

2. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjon az irodalmat kedvelő, versírásban, vagy bármilyen egyéb művészeti alkotásban magukat tehetségesnek érzők számára, hogy megmutassák képességeiket. A pályázat másik célja az, hogy Magyarország azon településeinek rászoruló, gyermeket nevelő, nehéz anyagi helyzetben lévő családjait is támogassa, amely települések köthetők Petőfi Sándor életéhez vagy munkásságához.

3. Pályázók köre: Bárki pályázhat, nincs életkori vagy egyéb megkötés. Pályázni lehet saját irodalmi művel, parafrázissal, Petőfi-versmondással videón, vagy bármilyen más műalkotással (rajz, kollázs, kisfilm, festmény, fotó, montázs, egyéb kompozíció).

4. A pályázat keretében a pályázók korlátlan számú művel pályázhatnak. A pályázati műveknek a fenti témához kell kapcsolódnia. Terjedelmi korlát nincs.

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben fogadjuk, a petofi@gyea.hu címen 2023. május 1. hétfő éjfélig. A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk. Kérjük, a pályázók nyilatkozzanak, hogy a beküldött mű a saját szellemi termékük.

6. Nevezési díj: 1500 Ft/pályamű. A nevezési díjak befizetését a gyea.hu oldalon látható módokon tudják elvégezni (PayPal: https://gyea.hu/paypal/ vagy banki átutalás: https://gyea.hu/banki_atutalas.php). A megjegyzés / közlemény rovatban mindenképp szerepeljen: Petőfi nyomában. Az alapítvány a beérkezett nevezési díjakból vásárolt tartósélelmiszer-csomagokat visz a kiválasztott településeken élő rászoruló családoknak.

7. A pályázatra beküldött válogatott írások és pályaművek a beküldési határidő lejárta után egy ingyenes – bárki által letölthető – PDF formátumú kiadványba kerülnek be.

8. Pályadíjak: A pályázaton 5.000-10.000 Ft értékben könyvjutalmat, tárgynyereményeket és a GYEA által kiállított okleveleket nyernek két kategóriában: irodalmi és kulturális. Mindkét kategóriában az I-III. helyezettet díjazzuk, valamint különdíjat kap(nak) a 18 év alatti korcsoport legjobbja(i). A győztesek a GYEA kulturális nagykövetévé válnak, és meghívást kapnak az eseményt lezáró rendezvényre, amelyen a beérkezett nevezési díjakból vásárolt élelmiszercsomagokat átadjuk a támogatottaknak.

9. Zsűri: A pályaműveket szakmai zsűri értékeli.

10. Eredményhirdetés (várhatóan): 2023 júniusának végén lesz. A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

11. A pályázó vállalja, hogy az eredményhirdetést követően róla a nagyköveti oklevéllel fotó készülhessen, és azt a GYEA megoszthassa közösségi oldalain (TikTok, Facebook, InstaGram), valamint a www.gyea.hu és a www.gyermeklang.hu honlapon.

12. További információ a daniel.keszy@gyea.hu címen kérhető.

Budapest, 2023. február 27.
Dr. Keszy-Harmath Dániel sk.
programvezető

« Vissza

Tevékenységünk számokban

kilogramm élelmiszert juttattunk el a nélkülözőknek 2013-2022 között
családnak nyújtottunk segítő kezet az elmúlt 10 évben
rászoruló gyermeknek segítettünk étellel, gyógyszerrel, játékkal, élménnyel

Köszönjük a támogatást!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőkézből eseményeinkről és kövesd nyomon alapítványunk életét!