Telitányér akció

Telitányér akciónkat sikeresen zártuk.

Támogatóink 500 forintért szimbolikus „telitányért” vehettek, amelynek árából egy-egy halmozottan hátrányos településen élő gyermek egészséges ennivalóhoz juthatott. Az adományozók sorsoláson vettek részt: a győztesek az ország legjobb éttermeiben nyertek kétszemélyes, „telitányér” vacsorát.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány akciót hirdetett olyan szegény sorsú gyermekek megsegítésére, akiknek a vakáció csak nélkülözést jelent.

Támogatóink 500 forintért szimbolikus „telitányért” vehettek, amelynek árából egy-egy halmozottan hátrányos településen élő gyermek egészséges ennivalóhoz juthatott. Az adományozók sorsoláson vettek részt: a győztesek az ország legjobb éttermeiben nyertek kétszemélyes, „telitányér” vacsorát. Az akció támogatói között volt például a Costes, az ország legelső Michelin csillagos étterme is.

A program lezárult, de a hátrányos helyzetű gyermekek még mindig várják segítségünket, így ha szeretnél csatlakozni támogatóinkhoz, akkor ezt megteheti „Adhat” vonalunkon, vagy Bankkártyás fizetési felületünkön a „Hogyan segíthet?” menün keresztül.

Köszönjük, hogy segít nekünk abban, hogy segíthessünk!

A GYEA CSAPATA

 

 

Háttér:

A Magyar Tudományos Akadémia Gyerekesély Programjának közleményeiből tudjuk, hogy az országban 430 000 rászoruló gyerek van. Ők azok, akik Gyermekvédelmi Kedvezményben részesülnek, minthogy családjukban egy főre kevesebb jövedelem jut havi 37 050 forintnál. Közülük az állam szerint 208 000 szorul rá ingyenes nyári étkeztetésre. Ők a hátrányos helyzetűek, akiknek az alacsony családi jövedelem mellett lakáskörülményeik, szüleik alacsony iskolai végzettsége, munkanélkülisége miatt is nehezebb a sorsuk.

Ezeknek a családoknak azonban kérelmezniük kell a támogatást, amit sokan szégyellnek, vagy nem is tudnak. A szegényebb önkormányzatok gyakran nem is tájékozatják őket, mert számukra ez plusz munka és költség. Az államtól ugyanis csak az étkeztetés kötelezettségét kapják meg: a szükséges fedezetnek csak egy részét fizetik ki nekik. Így – mint ez parlamenti interpellációk során kiderült - a korábbi iskolaszünetek idején általában kb. 100 000 gyereknek jutott szünidei étkezés.

« Vissza

Tevékenységünk számokban

kilogramm élelmiszert juttattunk el a nélkülözőknek 2013-2022 között
családnak nyújtottunk segítő kezet az elmúlt 10 évben
rászoruló gyermeknek segítettünk étellel, gyógyszerrel, játékkal, élménnyel

Köszönjük a támogatást!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőkézből eseményeinkről és kövesd nyomon alapítványunk életét!