Közösségi Médiaxyz

Jótevő járat


Ma Magyarországon közel 400.000 olyan gyermek él, akik csak az óvodában és az iskolában jutnak megfelelő táplálékhoz.

Hétvégeken és a hosszabb iskolai szünetekben, illetve esetleges betegségek miatt otthon töltött idő alatt, nem jutnak friss zöldséghez, húshoz.

A megfelelő tápanyag hiánya különböző, akár súlyos hiánybetegségekhez is vezethetnek, mely által a gyerekek nem csak fizikálisan nem fejlődnek megfelelően, hanem az iskolában is hátrányba kerülhetnek a fáradtság, éhezés miatti koncentrációs problémák okán.

2017 szeptemberében indult el az Alapítvány Jótevő járata, hogy segítő kezet nyújtson a nélkülöző gyermekeknek.

Programunkkal a megelőzésre törekszünk, így igyekszünk az alapvető élelmiszereken kívül a gyermekek fejlődését támogató élelmiszercsomagot összeállítani.

A programban egy havi élelmiszer csomagot viszünk a kiválasztott családoknak, egy éven keresztül, melyben az alapvető élelmiszereken kívül az egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen zöldség és gyümölcs is van.

Jelenleg 88 gyermeket tudunk támogatni, de szeretnénk a programot bővíteni, amihez támogatók segítségét várjuk. Köszönjük, ha segítenek, hogy mi is segíthessünk a gyermekeknek!

Hogyan segíthet »

Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány