EU Élelmiszersegély Program


A 2006 óta működő, az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. A program célja „ a közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátása”.

Az Európai Unió az agrárintervenciós készletek egy részét karitatív célokra fordítja úgy, hogy a program keretein belül felajánlott alapanyagokat – leginkább gabonát, cukrot és sovány tejport – élelmiszeripari vállalatok barter-megállapodások alapján feldolgozzák. A legyártott áruk szétosztását karitatív szervezetek végzik.

 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány a program beindulása óta rész vett a munkában.

Az együttműködés ideje alatt 500 településen 23 millió kg tartós élelmiszert osztottunk, 1 500 000 rászorulónak.

 
Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány